دانشجوی رسانه هستم و از رسانه ام شکایت کردم به جهت تغيير يا تحريف در اثر هاي مورد حمايت قانون يا نشر بدون اجازه آن
پیشگفتار
همواره تمام انسان ها، در جامعه خود با موضوعات و مسائلی برخورد می کنند که ممکن است در آن ماجرا، حق و حقوقی از آنها تضعیف شده باشد؛ لذا بر اساس معیارها، اصول اخلاقی و قوانین حاکم بر جامعه، دست به اقداماتی با هدف احیای حقوق خود می زنند.
کوتاه و مختصر
بر حسب انجام وظیفه، در تابستان 1401 موظف به پذیرش یکی از موارد زیر، تحت نظارت معاونت آموزشی دانشکده رسانه خبرگزاری فارس شدم:
الف) همکاری با، باشگاه توانای خبرگزاری فارس
ب)همکاری با سایر خبرگزاری ها و رسانه های شناخته شده و مورد تأیید معاونت
ج) تهیه و تنظیم مقاله پژوهشی با نظارت استاد مشاور در تهیه و تنظیم طرحی بکر و نو در قالب استارتاپ که در صورت پذیرش طرح افراد برتر مورد تقدیر و تشکر قرار خواهند گرفت و در اجرای طرح حمایت و مشاوره خواهند شد.
به جهت علاقه به پژوهش و چالش و سابقه در تنظیم مقاله و موضوعات تحقیقاتی بند ج مورد انتخاب من قرار گرفت.
به سرعت به سراغ استاد مشاور رفتم و پس از ثبت نام و نقل و انتقال شماره تلفن برای تنظیم پژوهش موتور تحقیق را برای انتخاب موضوعی بکر، نو و رسانه ای روشن کردم؛ در این بین متوجه شدم که غیر از خود، تعداد پنج دانشجوی دیگر نیز در انتخاب بند جیم همراه من هستند، هرچند تا پایان مهلت زمان اعلام شده براساس اظهارات استاد مشاور، هم قطارانم به ایستگاه پایانی نرسیده بودند.
به ماجرای خود که برگردم و کوتاه و مختصر نمودن تیتر را فراموش نکنم، نحوه شکل گیری ماجرا به آنجا خواهد رسید که اولین پژوهش و طرح من
با عنوان طرح راه اندازی رستوران های سیار بین راهی بصورت یکپارچه و تحت نظارت بوسیله برنامه قابل اتصال به تلفن همراه و رایانه بود؛ اینکه چگونه این طرح به ذهنم رسید، خود قصه طولانی دارد که از نزدیکان جویا شوید به نتیجه خواهید رسید و باشد برای وقت مناسب؛ که با عدم پذیرش استاد مشاور نسبت به طرح ارائه شده از من خواسته شد تا در چهارچوب رسانه طرح و پژوهشی جدید را ارائه دهم.
آنچه در ادامه با عنوان طرح بررسی اخبار، رویداد و رخدادهای داخلی و بین المللی مطالعه خواهید نمود؛ آنچه من به معاونت آموزش و پژوهش دانشکده رسانه خبرگزاری فارس تقدیم نمودم و خبرگزاری فارس بدون کسب اجازه و هماهنگی اقدام به اجرای طرح در دامنه های خود شده است.
و سرانجام طرح فوق پذیرفته شد و با سربرگ و لوگوی خبرگزاری فارس تقدیم معاونت آموزش و پژوهش گردید.
در ادامه استاد مشاور پس از بیان رضایت از کیفیت طرح بیان داشتند که در حوالی آبان و آذر سال جاری در همایش استارتاپی اقدام به معرفی و اجرای طرح خواهند نمود و حتما من را نیز دعوت خواهند نمود اما من به همدان بازگشتم و هیچگونه تماسی برای حضور در همایش اتفاق نیفتاد.
پس از همدان
لذا اینجانب همان سال به همدان بازگشتم این در حالی بود که تا پایان سال 1401 هیچ دعوتی از اینجانب صورت نپذیرفت؛ تا آنکه در سال 1402 متوجه اقدامات زیرساختی در جهت ایجاد بستر و پلتفرمی با دامنه farsnext.com بصورت درون سازمانی در خبرگزاری فارس گردیدم.
این در حالیست که دامنه farsnews.ir نیز بر روی پلتفرم جدید تنظیم شده است.
آغاز تبلیغات طرح من
پیش از مشاهده و مطالعه تبلیغات مرتبط با پلتفرم، به طرح ارائه شده و مطالب قید شده در آن توجه فرمائید.
با وجود گستره وسیع تبلیغاتی پیرامون پلتفرم جدید فارس اما به جهت عدم آگاهی از محتوای ارائه شده و عدم دسترسی به طرح تنظیم شده، تا زمانی که کلیپ و تیزرهای تبلیغاتی به صورت رسمی منتشر شد از اجرای طرح خود آگاهی نداشتم تا اینکه با انتشار تیزرهای تبلیغاتی براساس متون و موضوعاتی بود که در مقاله اینجانب تنظیم گردیده بود از وقوع این تخلف مطلع شدم.
معاون علمی رئیسجمهور در آئین رونمایی از پلتفرم جدید خبرگزاری فارس: امروز فناوری رسانه بهقدری پیشرفته است که یک محتوا شبیهِ ویروس عمل میکند و بهسرعت بر ذهن مخاطب مینشیند در نتیجه لازم است تا رسانهها برای تاثیر بر مخاطب بهسمت استفاده از علوم شناختی حرکت کنند.اتفاق نوآورانهای که امروز در خبرگزاری فارس افتاد بسیار خوب است. سکوی جدید فارس با توجه به اینکه رویکردی کاملا فناورانه مبتنی بر هوش مصنوعی و علوم و فناوریهای شناختی دارد و از روشهای مدرن برای مخاطبشناسی، مخاطبسنجی، تولید محتوا و پایش صحت محتوا استفاده میکند، برای مخاطب بسیار جذاب خواهد بود.برای من بسیار خوشحالکننده بود که با این رویکرد نوآورانه جدی که ویترینی نیست، خبرگزاری فارس حرکت میکند و امیدوارم با اتفاقاتی که امروز رقم خورد فارس بتواند هر روز درخشان و روشنکنندهتر برای حقیقت باشد.
از لحظاتی پیش نسخۀ جدید خبرگزاری فارس در مراسمی افتتاح شد و بهطور آزمایشی آغاز بهکار کرد.پیام تیرانداز، مدیرعامل خبرگزاری فارس در این مراسم گفت: متناسب با نیازهای روز مخاطبان پس از مطالعات گسترده و مشورت با خبرگان و اساتید حوزۀ رسانه، نسل جدید خبرگزاری در قالب پلتفرم فارس با نام فارس آینده رونمایی شد. فارس آینده علاوه بر رسمیت و حفظ چارچوبهای اصلی یک خبرگزاری رسمی، از ظرفیت تعامل با مخاطب بهره میگیرد. او ایجاد قابلیت تعامل را علاوه بر گسترش پوشش خبری خبرگزاری، گام مهمی در ارتقای سواد رسانهای در کشور دانست و افزود: ارتقای سواد رسانهای برای کشوری مثل ما که تحت آماج حملات رسانهای مسموم دشمنان و جریانات ضد ایرانی و اسلامی قرار دارد یک ابر استراتژی است و به باور ما این مهم تا حد زیادی از طریق کنشگری خود مردم در جریان تولید محتوا صورت خواهد گرفت. تیرانداز پوشش اخبار و تحلیلها با سلایق مختلف را مزیت دیگر تعامل در رسانه دانست و افزود: یک رسانه باید بتواند سلیقههای مختلف جامعه را بشناسد و متناسب با نیازهای آنان محتوای خود را سازماندهی کند. مدیرعامل خبرگزاری فارس استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی و تصویریشدن را دو قابلیت دیگر پلتفرم فارس آینده بر شمرد و افزود: برای مخاطبشناسی و سنجش اثر تولیدات از ظرفیت هوش مصنوعی در فارس آینده استفاده میشود و همچنین به جهت اقبال مخاطب به تصویر و ویدیو، تلویزیون تعاملی فارس نیز راه اندازی میشود. او همچنین به سبک جدید خبرنویسی و گزارشنویسی خبرگزاری فارس اشاره کرد و افزود: این سبک خبرنویسی و گزارشنویسی با آخرین دستاوردهای حوزه ارتباطات و مباحث علوم شناختی پشتیبانی شده و گام مهمی در ارتقا تولیدات کیفی حوزه خبر و روایتگری محسوب میشود. تیرانداز با اشاره به افتتاح نسخۀ آزمایشی پلتفرم فارس افزود: پروژۀ فارس آینده یکی از پیچیدهترین پروژههای رسانهای در کشور است که امیدواریم بتواند وضعیت خبر و اطلاعرسانی در کشور را ارتقا دهد. تیرانداز خاطرنشان کرد پس از بازخوردگیری در دورۀ افتتاح آزمایشی، پلتفرم فارس جایگزین نسخۀ فعلی شده و نسخۀ سنتی خبرگزاری کنار گذاشته خواهد شد. از آدرس farsnext.com وارد فارس جدید شوید.
نکته قابل تأمل
بیانیه انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران
بیانیه انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران درباره رفتار غیراخلاقی و غیرحرفهای یک عکاس ورزشی
در روزهای گذشته خبرگزاری فارس عکسهایی از دیدار تیمهای فوتبال ایران و ژاپن در جام ملتهای آسیا با واترمارک این خبرگزاری و به نام «مهدی زارع» منتشر کرده است که بنا به بررسی کمیته تخصصی انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران، این عکسها متعلق به عکاسان و رسانههای دیگر بوده است.
این نخستین باری نیست که این اتفاق توسط این عکاس انجام میشود و علاوه بر انتشار عکسهای عکاسان دیگر از رویدادهای ملی مانند لیگ حرفهای فوتبال کشور، او پیش از این در جریان المپیک ریو 2016 نیز عکسهای منتشر شده در سایت رسمی کمیته بینالمللی المپیک را به نام خود در خبرگزاری مهر منتشر کرده بود که این مساله توسط رسانههای تخصصی عکاسی افشا شده بود.
نکته قابل تاسف اینکه عکاس مورد نظر «رئیس کمیته عکاسان ورزشی انجمن نویسندگان ، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران» و از افراد تاثیرگذار در انتخاب و اعزام عکاسان به رویدادهای بینالمللی ورزشی است.
انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران ضمن محکوم کردن این رفتار غیرحرفهای و غیراخلاقی به جهت حمایت صنفی از اعضای خود و حرفۀ عکاسی مطبوعاتی، تمامی اسناد و مدارک این موضوع را در اختیار وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، کمیته ملی پارالمپیک، فدراسیون فوتبال و همچنین انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران قرار میدهد و پیگیری خود را برای تعیین تکلیف این موضوع از این نهادها انجام خواهد داد. این اسناد در اختیار خبرگزاری فارس و دیگر رسانههای کشور نیز قرار میگیرد.
همچنین با توجه به درخواست ذینفعان این موضوع از انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران، کمیته حقوقی انجمن با هدف پیگیری از طریق مراجع قضایی، تمامی ظرفیتهای قانونی خود را در اختیار ذینفعان قرار خواهد داد.
انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران امیدوار است با حمایت اعضای خود و دیگر عکاسان دغدغهمند، از تکرار چنین رفتارهای غیرحرفهای و غیراخلاقی جلوگیری شود.
و در پایان شکایت یک دانشجوی رسانه و مدارک آن
سوال پایانی یک علاقمند به رسانه از شما؟
برای بنده حقیر با بروز چنین اتفاقی آنچنان که شرح آن به تفصیل ارائه شد؛ سوالات فراوانی مطرح می شود؛ از نمایش نام مجموعه ها و رسانه های مختلف در قالب فعالیت خود که با افتخار باعث اهتزاز پرچم آرمان های خود می شوم میگذرم؛ اما پاسخ به چند سوال به شدت میزان افسوس و حسرت اینجانب را می تواند کاهش دهد.
_ چگونه می توانیم از توانمندی ها و انگیزه علاقمندان به هر هنر، رشته و زمینه ای چشم پوشی کنیم و از آن سو مدعی باشیم که استفاده می نماییم؟
_ چگونه به رسالت خود اعتقاد خواهیم داشت، آنگونه در پرورش و رشد مخاطب انگیزه داریم اما در عمل و میدان نقشی دیگر را ایفا خواهیم کرد؟
_ چگونه پاسخگو خواهیم بود؟