سربازی برای وطن و آرمان های انقلاب اسلامی (بخش اول)

محمدباقر قالیباف سرداری پرتلاش، مدیری توانمند و سیاستمداری برجسته

معرفی کوتاه

برای شناخت اجمالی و بررسی بیوگرافی محمدباقر قالیباف کافیست جستجوی ساده ای در اینترنت انجام شود.
شما با یک گوگل ساده خواهید توانست اطلاعات تقریباً کاملی از بیوگرافی محمدباقر قالیباف کسب نمائید.
سایت شخصی او اخبار مرتبط با فعالیت محمدباقر قالیباف را به خوبی منتشر می کند، همچنین به واسطه این سایت می توانید از سایر اخبار مهم نیز باخبر شوید.
شخصیت محمدباقر قالیباف به واسطه سایر خبرگزاری ها و مجموعه های خبری نیز همواره مورد بررسی و خبررسانی بوده است.

بیوگرافی سیاسی و اجتماعی محمدباقر قالیباف

مانند تمامی هم دوره های خود در سنین پایین ازدواج کرد که حاصل ازدواج محمدباقر و زهرا سه فرزند بود.
الیاس،مریم و اسحاق قالیباف هریک برای جامعه شناخته شده هستند.
همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی محمد باقر قالیباف فعالیت خود را در بسیج آغاز کرد و با شروع ناآرامی‌های کردستان به آن شهر و سپس با آغاز جنگ ایران و عراق به جبهه‌های جنوب عزیمت نمود و در اوایل جنگ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. وی در جبهه‌های جنگ اغلب مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به عهده داشت سپس در مسئولیت فرماندهی گردان و فرماندهی تیپ امام رضا نیز فعالیت کرد. وی در سال ۱۳۶۱ به فرماندهی لشکر نصر خراسان منصوب شد و سپس در فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا کار خود را دنبال کرد. سردار قالیباف بعد از پایان جنگ ایران و عراق فرمانده قرارگاه نجف بود و سپس به جانشینی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد.

آغاز حضور پررنگ و شناخته شده محمدباقر قالیباف

قالیباف در سال ۱۳۷۹ با حکم مقام معظم رهبری، فرماندهی نیروی انتظامی ایران را عهده‌دار شد. قالیباف دربارهٔ حوادث تیرماه ۱۳۷۸ می‌گوید آن روزها «اوج کمرنگی روابط پلیس و مردم، پلیس و دانشگاه بود.»

از جمله اقدام‌های وی می‌توان تجهیز نیرو به خودروهای روز دنیا مانند مرسدس بنز و تویوتا برای نیروهای عملیاتی نام برد. از دیگر اقدامات وی راه‌اندازی پلیس ۱۱۰، ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک پلیس+۱۰، سامانه نظارتی ۱۹۷، و دانشکده‌های جدید پلیس است.
قالیباف در سال ۱۳۸۳ به عنوان نماینده سید محمد خاتمی (رئیس‌جمهور وقت) و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب گردید. در دوره او ریاست او بر این ستاد دادگاه ویژه جرایم قاچاق کالا و ارز راه‌اندازی شد که پرونده‌هایی همچون فرودگاه پیام و قاچاق خودرو در این دادگاه بررسی شد و اقداماتی از جمله مبارزه با قاچاق سیگار و کشف چند اسکله که برای قاچاق کالا استفاده می‌شد، صورت گرفت.

https://www.ehsanshafiee.com/wp-content/uploads/2024/05/ghalibaf1.mp4

از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری تا شهرداری تهران

پس از اینکه محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۴ شکست خورد، در ۱۳ شهریور ۱۳۸۴، وی توسط شورای شهر تهران به عنوان شهردار تهران انتخاب شد تا جانشین محمود احمدی‌نژاد شود.

محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۹۲ به عنوان یکی از کاندیداهای اصول‌گرای پست شهرداری قرار داشت؛ که برای سومین دوره چهار ساله شهردار تهران شد. در پی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا (۱۳۹۶) در شورای شهر تهران، محمدعلی نجفی به عنوان شهردار تهران انتخاب شد و قالیباف در ۱ شهریور ۱۳۹۶ همزمان با تولد ۵۶ سالگی‌اش ریاست ۱۲ ساله خود را، که رکوردی از نظر طول مدت تصدی بر این نهاد به حساب می‌آید، به پایان رساند.

اقدام به بازگشت از مدیریت شهری به ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶

صلاحیت وی روز ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ از سوی شورای نگهبان برای نامزدی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأیید شد. وی در این رقابت با حدود شش میلیون رای، رتبه دوم را به دست آورد. حسن روحانی برنده این انتخابات، بیش از هجده میلیون رأی به دست آورد.
همچنین در ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۶ ضمن بيانيه‌ای دولت خود را «دولت مردم» نامید و ۴ وعده به مردم داد. او ادعا کرد که در یک دوره چهار ساله با انقلابی اقتصادی درآمد کشور را دو و نیم برابر افزایش خواهد داد، ۵ میلیون شغل ایجاد خواهد نمود و نظام مالیاتی را به نفع ۹۶ درصد مردم تغییر خواهد داد و او وعده داد برنامه‌ای مدون و دقیق برای حل مشکلات فوری قشرهای کم درآمد اجرا کند.

محمدباقر قالیباف و مجلس شورای اسلامی

محمدباقر قالیباف توانست در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی با کسب یک میلیون و ۲۶۵ هزار و ۲۸۷ رأی، به عنوان نفر اول از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس از استان تهران انتخاب گردد.
و صبح روز پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۳۹۹ با کسب ۲۳۰ رای از ۲۶۴ رای ماخوذه به ریاست دائم سال اول مجلس یازدهم رسید.
محمدباقر قالیباف همچنین در دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز موفق به حضور گردیده است.

دسته بندی شده در: